ESPAI MONTSENY

Un espectacular i suggerent centre de visitants per endinsar-nos en les històries i llegendes de bruixes i bandolers

 

 

Els frondosos boscos del Montseny van ser l’escenari on van transcórrer les històries de personatges llegendaris, com ara el bandoler Serrallonga, habitants mítics com les dones d’aigua, o les bruixes de Viladrau, que van ser perseguides i fins i tot executades durant el segle XVII. L’Espai Montseny de Viladrau recrea aquests espais i les històries de tots aquests personatges en un nou centre de visitants, equipat amb tecnologia multimèdia inèdita fins ara al país

L’Espai Montseny és un equipament suggerent, que ens endinsa en atmosferes màgiques, amb efectes d’imatge i so envolvents i emocionants. Veurem aparèixer i desaparèixer hologrames de bandolers i dones d’aigua, ens endinsarem en un bosc màgic, podrem assistir a rituals de bruixes...

Els espais

Espai Bandolers: Els boscos màgics dels bandolers i les dones d’aigua

A la planta baixa, ens endinsarem a l’Espai Bandolers: en un bosc màgic ple de sorpreses (arbres, aigua, fulles..) i projeccions de gran format, hologrames i efectes, coneixerem les dones d’aigua (o paitides) i la història del bandoler Serrallonga, nascut a Viladrau. 

Espai Bruixes: una espectacular recreació dels ancestrals rituals de bruixeria

Al pis superior, viurem la història de les bruixes de Viladrau. Dones sàvies, amb amplis coneixements sobre plantes remeieres. L’espai inclou diverses projeccions simultànies i espectaculars i recrea una junta o sàbat (aquelarre).

Espai Parc Natural i Viladrau: informació turística, lúdica i cultural

Com a complement, el centre inclou també un espai sobre el Parc Natural del Montseny i Viladrau, que ofereix informació i propostes d’excursions, activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques.

Arborètum: una mostra de la gran diversitat d’espècies de plantes al Montseny

Una àmplia superfície de Viladrau, coneguda com a Sot dels Vernets, s’ha arranjat i s’hi ha fet la plantació de diverses espècies d’herbes i plantes autòctones relacionades amb el món de les bruixes.