L’Espai Montseny, amb el suport de l’Ajuntament de Viladrau, convoca la 3a edició del “Festival de Curtmetratges de Medi Ambient i Sostenibilitat. Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny”. El festival es celebrarà el 15 i 16 de juliol 2022 (data subjecta a les mesures sanitàries vigents per a la contenció de la COVID-19).

El certamen va néixer l'any 2020 amb la idea de difondre produccions audiovisuals relacionades amb el medi ambient i de fomentar la denúncia, el debat i la consciència sobre la crisi ambiental que afecta tant a escala mundial com en el nostre entorn més proper.

 

Bases del concurs

Condicions generals

1. Poden participar al Festival tot tipus de curtmetratges enregistrats en qualsevol format, de temàtica mediambiental, realitzats per productors i realitzadors d’àmbit internacional.

2. En cas que l’idioma del curtmetratge no sigui català o castellà, l’obra haurà d’estar subtitulada en un d’aquests dos idiomes.

3. La durada màxima de l’obra és de 20 minuts.

4. El Festival assumeix que els titulars dels curtmetratges presentats compleixen amb tots els drets d'exhibició i promoció de les obres, i no es farà càrrec de cap responsabilitat respecte de la infracció d'aquesta norma.

5. El Festival podrà utilitzar les imatges cedides pels autors de les obres per promocionar i difondre l’esdeveniment, així com fragments de les obres seleccionades, sempre que l’empresa productors no especifiqui el contrari.

6. El Festival podrà projectar les obres guanyadores en actes celebrats al municipi durant el mateix any del certamen.

 

Premis

7. El Festival distingirà l’obra més ben valorada per part del jurat del certamen.

8. El Festival distingirà l’obra més ben valorada pels assistents amb un Premi del Públic.

9. El Festival distingirà la millor obra relacionada amb Reserves de la Biosfera.

 

Inscripcions

10. El termini dʼinscripció i d’enviament de les obres finalitza el dia 12 de juny de 2022.

11. La direcció del Festival comunicarà el veredicte a les productores i/o directors/es de les obres seleccionades pel Comitè de Selecció abans del dia 1 de juliol de 2022 a través de correu electrònic.

12. Cal fer arribar les obres a través del web www.festhome.com.

13. L’empresa productora o distribuïdora de les obres seleccionades es compromet a enviar la còpia per la projecció en format digital abans del dia 10 de juliol de 2022 via wetransfer a espaimontseny@viladrau.cat. Cal enviar l’arxiu en format “.mov” en códec H264 o ProRes 422, so estéreo, i sense subtítols incrustats. En cas de contenir subtítols, cal enviar-los en un arxiu .SRT.

14. La direcció del festival designarà els membres del jurat del concurs, els quals no podran tenir interessos en la producció, distribució o qualsevol tipus de participació en els curtmetratges seleccionats. Les opinions i les decisions del jurat seran inapel·lables.

15. El Festival es reserva el dret a deixar desert el premi. 

16. La participació al Festival implica lʼacceptació d'aquestes bases.

17. La resolució del concurs es publicarà a la pàgina web de l’Ajuntament de Viladrau la setmana del 18 de juliol de 2022.