GRUPS

L'Espai Montseny disposa d’una variada oferta de paquets per a grups. Totes les propostes combinen la visita a l’Espai Montseny amb activitats de descoberta de la natura, la història i el patrimoni del territori, amb la possibilitat d'incloure-hi el dinar en un restaurant de Viladrau per descobrir la rica gastronomia del Montseny.

 

Per a grups a partir de 20 persones. Cal prèvia reserva. Subjecte a disponibilitat de places.

 

 

Activitats

Un passeig pel nucli antic de Viladrau

Acompanyats d’un guia local, farem un recorregut des de l’edat mitjana als nostres dies. Descobrirem l’església de Sant Martí, la Plaça Major, la capella de la Pietat i la Font de Miquel.

Durada: 45 minuts / Activitat realitzada per Aula de Natura Santa Marta.

 

Paisatges del Montseny

Des d’un mirador privilegiat observarem la riquesa dels paisatges del Parc Natural del Montseny - Reserva de la Biosfera.

Durada: 45 minuts / Activitat realitzada per Aula de Natura Santa Marta.

 

L’Arborètum dels Vernets

Farem un agradable passeig per l’Arborètum dels Vernets, tot descobrint la rica flora que habita el Parc Nautral del Montseny - Reserva de la Biosfera. En descobirem els secrets, xafarderies i curiositats que ens faran despertar la curiositat pel món de les plantes.

Durada: 45 minuts / Activitat realitzada per Aula de Natura Santa Marta.

 

Visita degustació al Centre de Manipulació de la Castanya

Descobrirem el món de les castanyes i farem un peit tast de castanyes i productes derivats.

Durada: 1 hora 15 minuts / Activitat realitzada pel Centre de Manipulació de la Castanya.

 

Fonts i dones d’aigua

Passejada per descobrir la cultura al voltant de l’aigua. Ens aproparem als paisatges del Parc Natural del Montseny, per mitjà de les llegendes i poesies que han generat la infinitat de fonts que brollen arreu del territori. L’aigua... Té gust? Té olor? Té color? Viu una matinal a Viladrau per descobrir i vivenciar el Montseny amb l’aigua i el seu imaginari màgic com a protagonistes. Farem un tastet de diferents aigües!

Durada: 3 hores / Activitat realitzada per EduCA Viladrau.

 

Un món de castanyes

Itinerari pels boscos de Viladrau per conèixer les característiques i anècdotes entorn dels castanyers. Descobrirem les tasques que es porten a terme per la seva recuperació i manteniment.

Durada: 3 hores / Activitat realitzada pel Centre de Manipulació de la Castanya.

 

Procés d’elaboració de la castanya

A través d’una visita al Centre de Manipulació de la Castanya, descobrirem el procés d’elaboració de la castanya i el procés de la fusta de castanyer.

Durada: 3 hores / Activitat realitzada pel Centre de Manipulació de la Castanya.

 

Bruixes i plantes remeieres

Viladrau és el poble de Catalunya on més bruixes es van ajusticiar. Una passejada bosquerola per conèixer històries i anècdotes d’una terra de bruixes. Descobrirem els seus secrets més ben guardats, les plantes remeieres que utilitzaven, textos de judicis i conjurs fets en trobades nocturnes. Qui eren veritablement les bruixes? Quines són les propietats reals de les plantes remeieres? Un munt d’històries per esclarir d’una cultura, a vegades castigada, moltes vegades oblidada. Recuperarem les vivències de dones que, coneixedores dels remeis que la natura oferia, varen ser considerades bruixes.

Durada: 3 hores / Activitat realitzada per EduCA Viladrau.

 

Veïns arrelats a Viladrau, els arbres singulars del poble

Viladrau posseeix una riquesa arbòria veritablement envejable. Anirem a la recerca dels arbres més singulars que arrelen als carreres i places de la població. Arbres del país i arbres vinguts d’arreu del món que enriqueixen el patrimoni natural de Viladrau. Aprendrem a distingir‐los, aprendrem la seva història, els seus usos i les tradicions que els envolten. I finalment, entendrem per què l’arbre urbà es del tot indispensable en el dia a dia de pobles i ciutats. Els arbres són els nostres veïns més ben arrelats.

Durada: 3 hores / Activitat realitzada per EduCA Viladrau.

 

Arbres i boscos. Boscos d’arbres

Una passejada tranquil·la per conèixer la riquesa arbòrea del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera. Per què ara quasi no tenim vernedes a Catalunya? Perquè la robínia és una espècie invasora i abans no ho era? Perquè al til·ler se’l coneix com a fusta sagrada?

Us ajudarem a reconèixer una vintena llarga d’arbres d’una manera fàcil i entenedora i els aprofitaments i les tradicions que porten arrelades en aquests territori i en la nostra cultura.

Durada: 3 hores / Activitat realitzada per EduCA Viladrau.

 

Visita guiada d'història i natura a l'Arborètum de Bruixes i Bandolers

Una passejada relaxada per un espai obert on la cultura i la natura es donen la mà. Ens submergirem dins d’en Serrallonga i el fet bandoler, la persecució de les bruixes i més de 40 espècies d’arbres i plantes medicinals del Montseny en una aplicació per a mòbil que us podreu descarregar fàcilment. Anècdotes i xafarderies per viure el territori.

Durada: 1 hora / Activitat realitzada per EduCA Viladrau.